Betale fartsbot med Vipps?

UP vil la deg gjøre opp fartsboten på stedet

Politiet jobber med å finne betalingsløsninger for å la folk gjøre opp på stedet hvis de får et forenklet forelegg.

FARTSBOT? Politiet jobber med å finne betalingsløsninger for å la folk gjøre opp på stedet hvis de får et forenklet forelegg. Vipps nevnes som en slik betalingsløsning. Foto: NTB scanpix
FARTSBOT? Politiet jobber med å finne betalingsløsninger for å la folk gjøre opp på stedet hvis de får et forenklet forelegg. Vipps nevnes som en slik betalingsløsning. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Utrykningspolitiet har så vidt begynt å skrive ut digitale forenklede forelegg, der prikkbelastning blir registrert umiddelbart og selve forelegget sendes rett til Altinn og til Statens innkrevingssentral.

Fra 2019 gjelder også nye regler for prikker på førerkortet: Får du åtte prikker i løpet av tre år, mister du lappen.

I tillegg jobber politiets IT-folk med å forenkle foreleggsprosessen enda mer og åpne for umiddelbar betaling, melder TV 2.

- Håper Vipps kan være en betalingsløsning

– Vi ser for oss nye betalingsløsninger slik at publikum kan bli ferdig med saken der og da, og gjøre opp for seg og bli ferdig, sier assisterende direktør Tormod Stien i Politiets IKT-tjenester. For to år siden sa sjefen for samme avdeling at det var fryktelig gammeldags at politibilene ikke var utstyrt med betalingsterminaler. Stien ser for seg noe mer moderne.

– Vi håper at Vipps kan være en av løsningene. Kanskje vi får til andre betalingsløsninger også.

Dette koster det å kjøre for fort

Laveste sats for en fartsoverskridelse er inntil 5 km/t for raskt i hvilken som helst fartsgrense: Det koster deg 800 kroner.

Det dyreste forenklede forelegget du kan få, uten å miste retten til å kjøre bil, er på 10.650 kroner. Dette er ved fartsoverskridelsen er fra 36 km/t til og med 40 km/t, på motorveg med fartsgrense på 90 km/t eller høyere.

Det er også andre trafikksynder som kan gi deg bot i form av forenklet forelegg, for eksempel kan det koste deg 6.800 kroner å kjøre forbi på høyre side av motorveien (i stedet for på venstre side som er regelen).

Alle foreleggene er beskrevet i Forskrift om forenklet forelegg i vegtrafikksaker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer