Upopulær V8-motor

Volkswagen-konsernets 4,0-liters W8-motor ble lansert med brask og bram for bare tre år siden. Nå kan den avanserte motorens dager allerede være talte.

Publisert
Sist oppdatert

Volkswagen vil ikke innrømme at Passat W8 har vært en fiasko. Men det faktum at Volkswagen nå stanser produksjonen av bilen, lenge før nye Passat er på banen, taler sitt eget språk. Ifølge Automotive News Europe er det siden starten i 2001 kun solgt 11.000 eksemplarer av bilen, noe som skal være langt færre enn det Volkswagen hadde håpet.

275 hestekrefter

Det spesielle med denne V8-motoren er at den tar så liten plass, slagvolumet tatt i betraktning. Blant annet er motoren kun 42 centimeter lang. Dette oppnådde Volkswagen ved å koble sammen V4-motorer, derav navnet - W8. Motoren yter 275 hestekrefter og 370 Nm.

Ikke populær

Teamet som utviklet motoren håpet helt sikkert at den skulle få plass under pansrene til en rekke ulike modeller. Det har imidlertid ikke skjedd. W8-motoren har aldri fått æren av å bli plassert i verken Volkswagen Touareg eller Phaeton. Heller ikke Audi har valgt å plassere motoren i noen av sine modeller.

På historiens skraphaug?

Nå som Volkswagen stanser produksjonen av Passat W8, har V8-motoren altså blitt helt arbeidsledig. Motorens eneste håp om å unngå å havne på historiens skraphaug er at en eller annen fremtidig modell skal ta den inn i varmen. Sjansene for dette er nok imidlertid små og dermed ser det mørkt ut for W8-konstruksjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer