Upopulære sedaner

Så sent som i 2000 utgjorde sedaner 18,6 prosent av nybilsalget. Hittil i år er det kun 12,6 prosent av nybilkundene som har valgt sedan.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke bare sedanen som taper markedsandeler i det norske markedet. Biler med tre dører har også blitt mindre populære. Tredørs kombikuper, som i 2000 hadde en markedsandel på 6,2 prosent, har nå kommet ned i 4,0 prosent. Markedsandelen til de ekte kupeene, de med to dører, er halvert og er nå nede i 0,6 prosent.

Færre stasjonsvogner

Betyr det at alle kjøper stasjonsvogner i stedet? Nei, selv om stasjonsvognen fortsatt er den mest populære karosserivarianten med 36,0 prosent, har også denne tapt markedsandeler. Stasjonsvognene har mistet 1,9 prosentpoeng sammenlignet med fjoråret.

Flere femdørs kombikupeer

Det folk derimot kjøper stadig mer av, er kombikupeer med fem dører. Denne bilklassen har i løpet av tre år økt markedsandelene med hele 5,6 prosent er nå oppe i 30,8 prosent markedsandel. Femdørs kombikupeer nærmer seg altså stasjonsvognen i popularitet.

Populære flerbruksbiler

Det som imidlertid er vel så interessant, er at flerbruks- og fleksibilene nå er oppe i 7,3 prosent markedsandel. Stadig flere ser ut til å etterspørre stor takhøyde og smarte løsninger, som er de viktigste argumentene for denne klassen. Opel Zafira, Toyota Corolla Verso og lillebror Yaris Verso har en stor del av æren for klassens fremgang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer