Urban Cruiser: Billig folke-SUV-alternativ

Toyota Urban Cruiser har en rekke sterke sider, ikke minst en lav innstegspris. Vi opplevde den nye Toyotaen som et friskt pust og som et spennende alternativ til både kompaktbiler og folke-SUVer.

Publisert
Sist oppdatert

OBS: Denne artikkelen har flere underartikler. Bruk lenken i bunnen av artikkelen for å navigere til underartiklene.

LISBOA, PORTUGAL (DinSide Motor): Toyota har i mange tiår vært - og er fremdeles - et svært populært bilmerke her i landet. Samtidig vet vi at svært mange norske bilkjøpere opplever dragning mot firehjulsdrift. Dette er blant årsakene til at Toyota RAV4 i flere år har solgt usedvanlig godt her i landet. For eksempel ble den superpopulære folke-SUVen Norges femte mest solgte personbil i 2007.

Dyr

Vi er imidlertid overbevist om at det finnes langt flere nordmenn som drømmer om en RAV4 enn dem som har tatt skrittet helt ut. Det store hindret for mange av oss, er prisen. RAV4 starter nemlig på 370.000 kroner og bryter raskt 400.000-kronersgrensen når litt utstyr, vinterhjul og leveringsomkostninger plusses på. Dermed blir den rett og slett for dyr for mange.

Fra 263.000 kroner

Men i juni åpner det seg en ny mulighet for deg som drømmer om en firehjulsdrevet Toyota. Vi har prøvekjørt Urban Cruiser, som med firehjulsdrift og en supergjerrig dieselmotor starter på bare 263.000 kroner. Ja, selv med høyeste utstyrsnivå, som blant annet inkluderer en stor, berøringssensitiv navigasjonsskjerm, koster ikke bilen mer enn 286.000 kroner. Det betyr at det skal være mulig å få den på veien for rundt 300.000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.