USA får Camry-cabriolet

Det er ikke bare i Europa at Toyota er på offensiven. Snart lanseres en ny cabriolet skreddersydd for det amerikanske markedet.

Publisert
Sist oppdatert
USA får Camry-cabriolet

USA får Camry-cabriolet

  1. Fotoalbum


Toyota har et stort modellutvalg her i landet. Men den norske Toyota-paletten er bare en brøkdel av den japanske bilprodusentens enorme produktportefølje. På verdensbasis produserer og selger Toyota bort i mot hundre bilmodeller.

Selv om Camry er blant modellene som faktisk finnes i Norge, er Camry i utgangspunktet laget for det amerikanske markedet, der den selger svært godt. Det du kanskje ikke var klar over, er at det også finnes en todørs utgave av Camry. Denne store kupeen bærer navnet Camry Solara Coupe, og ble introdusert i fjor sommer.

Tredje cabriolet

Nå har altså Toyota flerret taket av Solara og dermed kan de introdusere nok en modell i det amerikanske markedet, Solara Cabriolet. Dette blir Toyotas tredje toppløse bil, fra før kan giganten skilte med velkjente Toyota MR2 og den eksklusive Lexus SC430, som også selges under navnet Toyota Soarer.

Og når du tar deg en nærmere kikk på bildene vil du legge merke til at Solara på mange måter ligner nettopp SC430. Ikke minst ser baklykter og bakspoiler nærmest ut til å være hentet direkte fra den eksklusive Lexusen.

Raskt tak

USA får Camry-cabriolet


Solara Cabriolet vil imidlertid skille seg fra Lexus SC430 på minst tre viktige områder. For det første er den utstyrt med bakseter som ser ut til å være beregnet for mennesker. For det andre vil den være utrustet med en mye svakere motor. For mens SC430 kan skilte med en 4,3 liters V8-motor, må Solara-eiere klare seg med en 3,3-liters V6er som yter 225 hestekrefter. En annen viktig forskjell er taket, som i Solara blir et tradisjonelt stofftak. Til gjengjeld lover Toyota at det elektriske taket skal være mulig å felle opp og ned på imponerende 10 sekunder.

Store bilder finner du her.

Kilde: Autoindex.org

Her finner du mer Toyota-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer