USA: Flere velger utenlandske biler

Amerikanerne blir stadig mindre lojale mot egen bilindustri. Dermed øker de utenlandske bilprodusentene sine markedsandeler.

USA: Flere velger utenlandske biler
Publisert
Sist oppdatert

Ved utgangen av mai hadde amerikanske bilforhandlere klart å finne kunder til snaue 4,0 millioner personbiler ("light vehicle"). Dette er selvfølgelig en vanvittig mengde biler. Likevel - den 1. juni i fjor kunne de samme bilforhandlerne feire at de hadde klart å selge hele 6,2 millioner biler.

Det betyr at det amerikanske bilsalget så langt i år har gått tilbake med hele 36,5 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Eller sagt på en annen måte - mer enn én av tre nybilkunder har forduftet.

Den voldsomme svikten i nybilsalget rammer i utgangspunktet alle som opererer i det amerikanske bilmarkedet, uansett om de produserer, importerer eller selger biler - og uansett om de er amerikanske, japanske, europeiske eller koreanske.

Store forskjeller

Hvis man kikker nærmere på den amerikanske bilsalgstatistikken, blir det imidlertid tydelig at enkelte merker og produsenter lider mer enn andre. For eksempel opplever amerikanske Chrysler en tilbakegang på hele 58,0 prosent, mens europeiske Smart bare har mistet 15,8 prosent av salget sammenlignet med fjoråret. Og mens GM-eide Saturn taper 57,7 prosent, taper europeiske Mini bare 20,8.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer