USA-test: Chrysler PT Cruiser – mer enn design!

San Diego (DinSide Bil): Endelig er PT Cruiser klar for lansering. Chrysler viste bilen allerede for to år siden i Genéve, og det var med stor spenning vi reiste til California for den første prøvekjøringen.

Publisert

Chrysler har designet en unik bil. Det er ingen som kan stille opp med tilsvarende utseende. PT Cruiser er en blanding av ”van”, ”hot rod” og stasjonsvogn, Chrysler selv vil ikke plassere bilen i noen kategori. Det vil de at markedet skal gjøre selv.

Bruksmessig ligger bilen nærmest fleksibil-segmentet. Til tross for en lengde på snaue 4,3 meter er nemlig PT Cruiser meget rommelig. Fleksible seteløsninger og rommelig bagasjerom gjør at bilen kan erstatte større stasjonsvogner.

Flere motorer

Til neste år kommer det en 1,6 liters motor.Det vil gjøre PT Cruiser til en "billigbil", forhåpentligvis under 250.000 kroner. En dieselmotor er også under oppseiling, men foreløpig er de tekniske dataene på denne motoren uvisse. Vi tror en momentsterk turbodiesel vil passe PT Cruiser bra, for eksempel en CDI motor fra Mercedes.

Konsept Cruiser

Det er mange myter og mye spekulasjoner rundt PT Cruiser. Ord som Cabriolet, kraftige motorer og flere forskjellige andre ville ideer surrer ukritisk rundt - og Chrysler gjør ikke akkurat mye for å begrense rykteflommen. Midt i Californias ødemark blir vi nemlig vinket til side og dirigert inn på noen småveier. Der åpenbarer det seg en GT Cruiser. Det meste er likt som på PT Cruiser, men denne har en 2,4 liters motor med turbo og 200 hestekrefter. Visuelt skiller den seg fra PT Cruiser ved at den ikke har støtfangere, og at den er utstyrt med 17 tommers felger. Bilen er rå og denne har garantert ytelser som står i stil med de gode kjøreegenskapene. Ingen vil imidlertid verken bekrefte eller avkrefte om GT Cruiser noen sinne vil komme i produksjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer