USAs mest populære biler

Tro det eller ei, men i fjor ble det solgt utrolige 946.000 eksemplarer av Ford F-serie i USA. Og ikke nok med det, også på andre- og tredjeplass finner vi kjempestore pickuper.

Publisert
Sist oppdatert

At amerikanernes bilpreferanser skiller seg markant fra resten av verdens, er det liten tvil om. Det faktum at de tre mest solgte bilene i landet er store, firehjulsdrevne pickuper med voksne motorer er bevis i seg selv.

Den aller mest populære av dem heter altså Ford F-serie. På andre- og tredjeplass finner vi erkekonkurrentene Chevrolet Silverado (727.000) og Dodge Ram (495.000). Det betyr at de tre pickupene til sammen solgte i nesten 2,2 millioner eksemplarer, noe som utgjør mer enn 10 prosent av det totale nord-amerikanske nybilsalget (19,2 millioner, hvorav snaue 17 millioner i USA).

Camry og Accord

Men på fjerdplass finner vi faktisk en japaner, Toyota Camry (439.000), som dermed kan skryte av å være USAs mest populære personbil uten lasteplan. Og like bak Camry finner vi Honda Accord (436.000), nok et bevis for at japanerne har et godt grep om det amerikanske, bilkjøpende publikum.

Honda tar faktisk syvendeplassen også, med Honda Civic (374.000), og kan i tillegg skilte med 26. og 27. plass for CR-V (169.000) og MPVen Odyssey (167.000). Til sammenligning kan det nevnes at Honda totalt solgte 193.000 biler i Europa i 2003.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer