"Usynlig" blinklyspære

I "gamle dager" var blinklysglassene oransje. Men for noen år siden fant bilbransjen ut at blanke blinklysglass er mer elegante. Men de slapp ikke helt unna den oransje farven.

BLIR "USYNLIG": Til venstre en vanlig oransje blinklyspære. Til høyre den nye Silver Vision.
BLIR "USYNLIG": Til venstre en vanlig oransje blinklyspære. Til høyre den nye Silver Vision. Vis mer
Publisert

For i Europa gjelder regelen om at blinklyssignalene skal være oransje. Og for å oppnå oransje blinklyssignaler med blanke blinklysglass, har det inntil nå kun eksistert én løsning - oransje lyspærer. "Problemet" er imidlertid at de oransje pærene synes svært godt gjennom de blanke blinklysglassene, også når de ikke er i bruk.

16 lag sølvfarve

Men ved hjelp av sin nyeste oppfinnelse, Silver Vision, har Philips løst dette problemet. Silver Vision er nemlig dekket med 16 lag sølvfarve, og vil derfor være nærmest usynlig når den ikke er i bruk. Når pæren lyser skal den imidlertid avgi et like kraftig oransje lys som en lyspære med oransje glass. Pæren er godkjent for bruk i Europa og skal ha like lang levetid som en vanlig blinklyspære.

Ingen rimelig fornøyelse

Men som vanlig - det koster å være kar. For mens en vanlig lyspære med oransje glass koster rundt 25 kroner per stykk, må du ut med omlag 160 kroner for en Silver Vision-pære. Hvis du ikke ble skremt av prisen, kan vi fortelle deg at de nye pærene ifølge Philips allerede er på vei ut til norske forhandlere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer