Ut av skapet: Audi Quattro Concept

Men det eksakte navnet er det foreløpig ingen som vet.

Audi har vist oss bilen stykkvis og delt tidligere. Nå tar de konseptet frem igjen, og hinter om at den skal på markedet.  Foto: Produsenten
Audi har vist oss bilen stykkvis og delt tidligere. Nå tar de konseptet frem igjen, og hinter om at den skal på markedet. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I september er det duket for en av de store bilutstillingene i Europa, denne gangen i Frankfurt, og før slike utstillinger renner det på med nyheter – og noen rykter.

Sett den før?

Denne gangen er det en tidligere ønskedrøm som trekkes frem igjen, for hvem husker vel ikke den nydelige konseptbilen som Audi viste frem på bilutstillingen i Paris i 2010, Audi Quattro Concept. Nå skal det være bekreftet at Audi har hentet den frem igjen, i hvert fall deler av designen.

800 gamper

Det ryktes nemlig at Audi skal ha med seg et hinsides råskinn til Frankfurt, med så mye som – hold deg fast – 800 hestekrefter. Flesteparten av disse hestene skal stamme fra en V8-maskin, en motor vi blant annet kjenner igjen fra de største RS-modellene. I tillegg skal den nye konseptbilen være en sportshybrid, så en elektromotor på 170 skal bistå V8-eren, og den samlede effekten blir da rundt 800 hestekrefter.

Se alle skissene:

Late gamper?

Det er også gjort gjetninger på ytelser, og noen mener å ha hørt noen si at 0-100 m/t skal være gjort på 3,4 sekunder, og at toppfarten skal ligge rundt 300 kilometer i timen. Dersom dette er riktig, så er min personlige mening at Audi har tatt med seg "late hester" inn under panseret, for dette er i området rundt prestasjonene til en Porsche 911 Carrera S har, og den har bare halvparten så mange hestekrefter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer