Ut i verden: Bilkjøp og papirer

Mange tyske bruktbilselgere har nok gnidd seg i hendene etter at nordmenn har forlatt lokalet. Er du skeptisk til å handle bruktbil i Norge, bør du være enda mer på vakt når du er på fremmed grunn.

Publisert

Vår anbefaling er kort og godt at du holder deg unna privatpersoner og bruktbilsjapper. I stedet bør du handle hos en merkeforhandler. Merkeforhandlerne er som regel noe dyrere enn privatpersoner og de rendyrkede bruktbilforhandlerne, men er til gjengjeld ofte mer opptatt av å ivareta sitt gode navn og rykte. Handler du hos en merkeforhandler, er det derfor mindre sjanse for å komme hjem med en bil som har gått tre ganger så langt som kilometertelleren viser.

Firma- og leasingbiler

Hvis du velger å handle bil i Tyskland, bør du være klar over et viktig poeng. Hvis du kjøper en bil som har gått som firma- eller leasingbil må du betale merverdiavgift. Denne kan du imidlertid få refundert når du tar bilen ut av landet. Den tyske merverdiavgiften er på 16 prosent. Du betaler ikke merverdiavgift hvis du kjøper en bil som har vært i privat eie, og får derfor selvsagt heller ikke refundert noen merverdiavgift i etterkant.

Forlang servicehefte

Kjøp aldri en bil uten servicehefte, og sjekk for sikkerhets skyld at chassisnummeret i serviceheftet stemmer overens med chassisnummeret i den bilen du har valgt ut. Hvis bilen er relativt ny, bør du for sikkerhets skyld forlange en bekreftelse på at bilen selges med fabrikkgaranti. Du bør også sjekke de vanlige bruktbiltingene, som rust og teknisk tilstand. I tillegg bør du ta deg en prøvetur før du bestemmer deg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer