Tilbakebetalingsgebyr

Ut mot gebyr: - Et hinsides beløp

Betalte to ganger for samme parkering, men tilbakebetalingsgebyr fikk kunden til å reagere.

TILBAKEBETALINGSGEBYR: Terje Kleven reagerer på praksisen til Riverty. Foto: Privat
TILBAKEBETALINGSGEBYR: Terje Kleven reagerer på praksisen til Riverty. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I midten av april parkerte samboeren til Terje Kleven på en OnePark-plass. Vanligvis går betaling automatisk, men på tidspunktet var det ikke dekning på kortet som var tilknyttet appen. Dermed ble det utsendt en faktura på cirka 290 kroner fra Riverty som er OneParks samarbeidspartner, til Kleven som står som bilens primæreier.

- Fakturaen la seg som en e-faktura på min konto med forfall i mai, men samboeren min sa hun skulle sørge for å betale den. Jeg avventet å slette e-fakturaen - for klok av skade ante jeg jo hva som ville skje hvis ingen av oss betalte denne: PURREGEBYR, sier Kleven.

Videre glemte han saken, før han oppdaget at e-fakturaen var trukket fra kontoen. Samtidig sjekket han med samboeren som hadde betalt fakturaen noen uker før. Altså en dobbel innbetaling.

- Latterlig høy sum

Etter flere forsøk på å komme i kontakt med kundeservice, kom han til slutt gjennom og fikk beskjed om at tilbakebetaling var utført allerede dagen etter han sendte e-post første gangen.

Den innbetalte summen minus 75 kroner i tilbakebetalingsgebyr.

- Jeg synes i første omgang det er en latterlig høy sum for å sende en faktura og ikke minst et hinsides beløp for å overføre en pengesum som selskapet ikke skulle hatt i utgangspunktet, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer