Uten DAB+ i bilen?

Du kan klage

BLIR STILLE: Om to år fases gradvis FM ut. Da er det ny spiller eller adapter som gjelder. En kostnad bilselger bør ta om de ikke har informert godt om det. Foto: EUNE M. NESHEIM
BLIR STILLE: Om to år fases gradvis FM ut. Da er det ny spiller eller adapter som gjelder. En kostnad bilselger bør ta om de ikke har informert godt om det. Foto: EUNE M. NESHEIM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kjøpte du ny bil i 2012 eller senere med FM-radio eller DAB uten å bli informert om DAB+? Da bør du klage.

De nasjonale FM-nettene slukkes i 2017, og slukkingen foregår region for region. Folk i ulike deler av landet vil derfor få ulike slukketidspunkt avhengig av hvor de bor. I visse regioner vil det også være forskjeller mellom når kanalene slukker.

NRK vil slukke to måneder tidligere enn de kommersielle kanalene i fire av seks regioner.

Mange biler uten

Selv om regjeringen allerede i februar 2011 bestemte seg for slukking 2017, men åpnet for mulighet til å sende frem til 2019, har mange bilprodusenter vært sene med å integrere systemene i bilene.

Riktig antenne er alfa og omega for den gode lytteopplevelsen. Vi har testet de forskjellige typene

Fortsatt selges det biler uten DAB+, men de begynner å bli få. Det er gjerne snakk om de aller dårligst utstyrte bilene, varianter som i praksis ikke blir solgt og i mange tilfeller må spesialbestilles.

Frem til mai i år har det for eksempel vært vært mulig å kjøpe Tesla Model S uten. Luksusbilen Aston Martin har ikke hatt DAB+ tilgjengelig før nå. Nå er det til gjengjeld umulig å få den uten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer