Påsketrafikk 2019

Utfarten: Se når det blir kø

Vil du unngå den verste køen til påskefjellet, bør du kjøre lørdag eller tirsdag, anbefaler Statens vegvesen.

PÅSKEUTFART: Fredag og onsdag er tradisjonelt sett de travleste dagene for påskeutfart, mens 1. og 2. påskedag er de to dagene i påska med den tyngste trafikkonsentrasjonen. Foto: NTB scanpix
PÅSKEUTFART: Fredag og onsdag er tradisjonelt sett de travleste dagene for påskeutfart, mens 1. og 2. påskedag er de to dagene i påska med den tyngste trafikkonsentrasjonen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Du bli ikke alene om du skal ut å reise i påska, om det er med bil eller med fly. På Oslo Lufthavn forbereder de seg på rekordinnrykk i det som ser ut til å bli den travleste påska noensinne. Drøyt halve Norge skal reise bort i påska, enten utenlands eller på hytteferie i Norge.

Det er fredag som er den travleste dagen på Oslo Lufthavn, med rundt 100.000 reisende.

Og fredag er også en av dagene det er ventet ekstra stor trafikk ut av byene - og er dermed en av dagene du må forvente mest trafikk dersom du skal ut å kjøre. Det er dermed en av dagene det ifølge Statens vegvesen kan være smart å unngå:

Dra på hytta lørdag eller tirsdag

- Erfaringene fra seinere år viser at trafikken sprer seg mer enn tidligere i forbindelse med utfarten, men det er fredag og onsdag som er de største utfartsdagene i påsken, sier Åsmund Møller Johansen, senior kommunikasjonsrådgiver i Statens vegvesen, til Dinside.

- Dermed kan det antakelig være lurt å kjøre lørdag eller tirsdag, da er det erfaringsmessig mindre trafikk, sier han videre.

Fredag etter lunsj og onsdag etter klokka 12 er når det erfaringsmessig blir travelt på utfartsveiene, ifølge Johansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer