Utfordrer bilkjøp og leasing

Sparebank1 lanserer landsdekkende bilabonnement.

ALT INKLUDERT: Med løsningen fra Sparebank1 trenger du kun tenke på drivstoff og bompenger. Alt annet er inkludert i abonnementsprisen. Foto: Sparebank1
ALT INKLUDERT: Med løsningen fra Sparebank1 trenger du kun tenke på drivstoff og bompenger. Alt annet er inkludert i abonnementsprisen. Foto: Sparebank1 Vis mer
Publisert

Vårt søsternettsted Elbil24 har skrevet om bilabonnement-tjenester tidligere. Blant annet har Bertel O. Steen tjenestene Biliblant, som skal gi beboere i borettslag og sameier enkelt tilgang til biler. De lanserte også pilotprosjektet Flex rett over nyttår, som fungerer som et bindingsfritt mobilabonnement.

Andre aktører er VYs, Green Mobility - Din Bybil, som ble lansert i Oslo like før nyttår, Bilkollektivet, og Citroën Ami One Consept, for å nevne noen.

Første landsdekkende

Det som kanskje skiller Sparebank1 Bilabonnement fra de andre tjenestene, er at de ikke begrenser seg til store byer. Løsningen fra SpareBank 1 skal nemlig være den første landsdekkende abonnementstjenesten for bil, ifølge banken. Tjenesten skal rulles ut gradvis i løpet av det neste året.

VIL FORENKLE: Prosjektleder Svein Skovly i Sparebank1 Bilabonnement. Foto: Sparebank1
VIL FORENKLE: Prosjektleder Svein Skovly i Sparebank1 Bilabonnement. Foto: Sparebank1 Vis mer

Prosjektleder for Sparebank1 Bilabonnement, Svein Skovly, sier at en av de største utgiftspostene de ser for nordmenn er bilen, til tross for at den for mange står parkert mesteparten av tiden. Han mener abonnementet vil være godt egnet også for folk som bor utenfor Ring 3 i Oslo.

– Du betaler en fast sum i måneden for å disponere en bil som oppleves som din egen. Avtalen kan du si opp når du vil og den omfatter alt det viktige, slik at du kun trenger å forholde deg til ett kontaktpunkt, sier Skovly.

- Fjerner bekymringer

SpareBank 1 har fått bilutleieren AVIS og deres store nettverk med seg på laget.

De mener dette gjør at deres bilabonnementet er den første reelle utfordreren til tradisjonelle forretningsmodeller.

I månedsprisen inngår i praksis alt, bortsett fra drivstoff og bompenger. Det betyr at blant annet finansiering, forsikring, trafikkforsikringsavgift, service, dekk og reparasjoner er utgifter som blir dekket i abonnementet. Det er ingen innskudd eller andre investeringer.

Målet er at abonnementet skal være et rimeligere alternativ til å eie eller å lease.

– Bilabonnementet forenkler rett og slett det praktiske bilholdet, og fjerner bekymringer knyttet til bil for folk flest, uten at det koster skjorta, sier Skovly.

Dette vil det koste

Sluttprisen for den enkelte kunde vil blant annet avhenge av type bil.

Priseksempel: 3.990 kroner måneden for en VW Polo eller tilsvarende med alt inkludert, unntatt drivstoff og bompenger. Prisen inkluderer kjørelengde på 1.000 kilometer per måned.

Dersom du kjører over den inkluderte kjørelengden, koster det deg 2 kroner per kilometer.

Den første abonnementsbilen ruller i disse dager ut på norske veier, i samarbeid med AVIS Østfold. Hvor veien går videre ønsker SpareBank 1 innspill på fra nordmenn landet over.

– I første omgang skal vi ha 100 abonnementsbiler ut på norske veier, sier Skovly.

Du kan lese mer om tilbudet her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer