Utfordrer Mondeo og Passat

Opel Insignia ble formelt og grundig presentert på bilutstillingen i London.

Publisert
Sist oppdatert

Det begynner å bli en stund siden: 27. og 28. februar 2002 overvar vi introduksjon av den nå utgående Opel Vectra i Barcelona. Det betyr at tredje - og tydeligvis siste - generasjon Vectra er godt over seks år gammel, og at tiden er inne til at etterfølgeren overtar. Fornyelsestakten er nemlig blitt rask også i mellomklassen, og de viktigste konkurrentene er kommet i ny ham siden Vectra sedan ble lansert. (Stasjonsvognen kom riktignok ikke før høsten 2003).

Avduket i juli

Den nye mellomklassebilen fra Opel heter Insignia, som vi kunne annonsere i april i år. Den ble formelt avduket på Londons bilutstilling, som dessverre har en litt uheldig plassering på kalenderen - mens europeere flest forbereder seg til å dra på sommerferie (og vi nordmenn ofte allerede har ferie).

Ny designretning

I denne omgang presenteres Insignia i to karosserivarianter, firedørs sedan og femdørs kombikupé. (Vi kan forvente at stasjonsvognutgaven presenteres i 2009). Begge er 483 centimeter lange med en bredde på 185,6 centimeter. Bilen er dermed betydelig større enn forgjengeren. I dag er for øvrig "Mellomklassen " befolket av biler med en størrelse som vi for ti år siden ville klassifisert som storbiler. Opel sier med denne bilen klart fra om at de har gått inn i en ny æra når det gjelder formspråk og design. Denne bilens linjeføring har ingenting med forrige generasjons rette linjer og kantete former å gjøre; her er det flytende linjer og en viss skulptural eleganse som gjør seg gjeldende. Opel fremhever spesielt den gode luftmotstandskoeffisienten på 0,27. Denne typen tall er igjen blitt viktig i jakten på lavere forbruk og utslipp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer