Prisen er klar på Fords ladbare 7-seter

Utforsking av Explorer

Den svære 7-seteren fra Ford kommer med plugg og muligheten for elektrisk pendling, og er omsider aktuell for Norge. Og nå er prisene klare.

Ford Explorer Plug-in hybrid på bilmessen i Frankfurt (IAA), 2019 Vis mer
Publisert

I løpet av 30 år og med nesten ti millioner produserte biler, har Ford Explorer befestet sin posisjon som en av de ledende i SUV-segmentet siden den første modellen ble lansert i 1990 – da begrepet Sports Utility Vehicle (SUV) for alvor begynte å bre om seg, først i Nord-Amerika.

Biltypen var likevel ikke ny, og forgjengeren, Ford Bronco, hadde i sin tid konkurrenter både fra Jeep, Chevrolet og International Harvester.

Men disse er glemt av de fleste etter seks generasjoner Explorer - og nå kommer sjette generasjon som ladbar hybrid, som vi kunne annonsere allerede i april i år.

Bjørnekrefter

Under panseret finner man Fords V6 3.0-liters EcoBoost-motor, som i kombinasjon med en 100 hestekrefters elektrisk motor gir en totaleffekt på hele 450 hestekrefter og 840 newtonmeter. Kraftoverføringen til hjulene skjer via en 10-trinns automatgirkasse.

Føreren kan styre bruken av den elektriske kraften ved å velge ulike hybrid-modi (EV Auto, EV Now, EV later, EV charge). Når batteriet når sin nedre grense, vil Explorer automatisk endre til EV auto-modus, hvor den elektriske motoren understøtter bensinmotoren via regenerert energi for optimal drivstoffeffektivitet. Estimert drivstofforbruk er oppgitt til 0,31 liter per mil og CO2-utslippet til 71 gram per kilometer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer