Utførte hærverk på parkert Tesla

Ugjerningen fanget på video, men politiet henla saken.

HÆRVERK: Her kjører en mann mot en Tesla og sparker av speilet på bilen før han kjører rett inn i en Nissan Leaf, som står parkert foran Teslaen. Video: Privat. Klipp: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg hadde egentlig glemt hele saken, men da regninga fra forsikringsselskapet dukket opp, la jeg ut filmen på Facebook. Det er mange som har opplevd det samme, sier Terje Langø.

Han har bevismaterialet som trengs for enkelt å kunne identifisere gjerningsmannen, men politiet henla saken og forsikringsselskapet krevde egenandel på 6000 kroner, selv om de sa han skulle slippe det, da han ringte og meldte fra om skaden.

Etter sju måneder har saken plutselig fått en ny vending.

Kjørte i ham med vilje

Langø hadde parkert sin 33 dager gamle Tesla Model 3 Performance i Kirkeveien på Majorstua 16. august. På morgenen etter ser han at speilet er knekt og speilkåpa ligger på bakken.

Bilen er foliert og hele reparasjonen kom på nærmere 30 000 kroner.

Han sjekker bilens Sentry Mode, et sikkerhetssystem som finnes på Tesla-modeller etter 2017, som bruker bilens kameraer og sensorer for å oppdage bevegelser rundt bilen når den står parkert.

- Opptakene viser en elsparkesyklist klokka 02:48 som kjører midt i veien, før han brått svinger mot bilen min og sparker av speilet. Frontkameraet filmer at han kjører rett inn i en Nissan Leaf som står parkert rett foran bilen min, før han parkerer elsparkesykkelen midt på fortauet, godt innenfor kameravinkelen til bilen min. Vi ser han går inn i en oppgang med over 60 beboere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer