Bollinger B1 og B2 er offisielle

Utrolig - men sant!

Da vi så prototypene første gang, virket det ikke helt sannsynlig at biler som dette skulle se dagens lys. Men nå er de offisielt lansert, elbilene fra Bollinger.

HUMMER? LAND ROVER? Nei, Bollinger. Dette er en elbilprodusent som så en nisje i elbilmarkedet og bestemte seg for å lage en hardbarket SUV og ditto pickup med batteridrift og høye ytelser. Aerodynamikken kunne det åpenbart være så som så med. Foto: Bollinger
HUMMER? LAND ROVER? Nei, Bollinger. Dette er en elbilprodusent som så en nisje i elbilmarkedet og bestemte seg for å lage en hardbarket SUV og ditto pickup med batteridrift og høye ytelser. Aerodynamikken kunne det åpenbart være så som så med. Foto: Bollinger Vis mer
Publisert

Bollinger har vært kjent som et champagne-merke, men her er vi langt fra den edle drikkens raffinerte verden. Dette er rustikt, grovt og røft så det holder.

Bollinger er slett ingen såkalt Tesla-killer, og de to kommer neppe til å konkurrere om de samme kundene. Faktisk omtales de gjerne som en «anti-Tesla-er». Dette kunne vært en mer minimalistisk ekstremversjon av Mercedes Geländewagen eller en Land Rover Defender - sistnevnte av utgåtte generasjon.

Produksjon til neste år

Den nye oppstartsbedriften hadde sin offisielle presentasjon av sine to første modeller under en tilstelning i Detroit. Selskapet ble opprinnelig startet i Hobart i staten New York, der grunnleggeren Robert Bollinger kom fra. Det ble flyttet til større lokaler i Ferndale utenfor Detroit, amerikansk bilindustris tradisjonelle hovedstad, for en tid tilbake.

Vi omtalte dem første gang sommeren 2017, da de første prototypene ble vist. Arbeidet med å utvikle de første produksjonsbilene har fortsatt siden, og igangsetting av produksjonen er planlagt å skulle begynne til neste år med de første leveranser til kunder i 2021.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer