Test: Skoda Citigo e iV

Utrolig mye elbil for pengene

Rekkevidde og plass som slår mange dyrere konkurrenter.

GOD I BYEN: Frem til nå er det bare VW Up! som har vært tilgjengelig som elektrisk versjon i denne trillingserien. I forbindelse med større batteripakke og lengre rekkevidde har også søsknene Skoda Citigo og Seat Mii fått el-versjoner. Og det er en aldri så liten priskrig på gang. Skoda legger seg midt i mellom med 184.800 kroner inkludert frakt og levering. Seat Mii fås fra 179.900 kroner og VW Up fra 191.300 kroner, inkludert frakt og levering. Foto: Bjørn Eirik Loftås.
GOD I BYEN: Frem til nå er det bare VW Up! som har vært tilgjengelig som elektrisk versjon i denne trillingserien. I forbindelse med større batteripakke og lengre rekkevidde har også søsknene Skoda Citigo og Seat Mii fått el-versjoner. Og det er en aldri så liten priskrig på gang. Skoda legger seg midt i mellom med 184.800 kroner inkludert frakt og levering. Seat Mii fås fra 179.900 kroner og VW Up fra 191.300 kroner, inkludert frakt og levering. Foto: Bjørn Eirik Loftås. Vis mer
Publisert

Bilhold trenger ikke å være dyrt. Det er denne bilen et eksempel på. Skoda Citigo har eksistert siden 2012, men det er først nå den er elektrisk.

Den får med seg den sårt tiltrengte oppgraderingen, som trillingbilen VW Up og den nyelektrifiserte Seat Mii også har fått - nemlig et batteri på 36,8 kWt (32,3 netto) og oppjustert rekkevidde til 26,5 mil.

Det er til stor kontrast fra de bilene som ruller på veien nå, med batteri på 18 kWt og svært optimistiske 16 mils rekkevidde. Vi kjørte gamlingen tom på 7,9 mil, på vinterstid!

Det gjør de oppgraderte bilene langt mer attraktive for langt flere.

Dessverre har man ikke gjort noe med ladehastigheten på hurtiglader. Den tar imot 40 kW, og da tar det over én time å lade til 80 prosent. Ombordladeren er på helt akseptable 7,2 kW. Har du så mye strøm i ladeboksen lader du til 80 prosent hjemme på 4,5 timer.

Vi kom 231,4 kilometer med vår bil. Da hadde den et strømforbruk på 1,33 kWh/mil. Det er en kraftig forbedring fra forrige test. Riktignok var det bare -1 grader da vi foretok den siste testen, men allikevel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.