Utrolig rygge-teknologi

Hvis bare bilen ikke hadde hatt baksete når en rygger, tenkte japanerne. Og gjorde noe med det.

NESTEN BORTE: Hvis denne teknologien fungerer slik den skal, "forsvinner" nesten baksetet når du rygger.
NESTEN BORTE: Hvis denne teknologien fungerer slik den skal, "forsvinner" nesten baksetet når du rygger. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Drømmen om å være usynlig har ligget som en skygge bak menneskeheten helt siden den første seksåringen ble fersket med fingrene i kakeboksen til mor, og heldigvis finnes det forskere som er besatt av denne drømmen at de ikke har latt fantasien ligge.

Som vanlig er japanerne noen hakk foran resten av verden. Du har kanskje ikke hørt om Susumu Tachi eller Masahiko Inami, men for noen år siden laget de en slags usynlighetskappe som vakte berettiget oppsikt. Ved hjelp av såkalt "retro-refleksiv projeksjonsteknologi" projiseres omverden, fanget opp via et kamera, på en person eller et objekt på en slik måte at personen eller objektet nesten, og bare nesten, forsvinner.

Helt ny type rygging

Denne teknologien har andre bruksområder enn rundt kakebokser og i Harry Potter-filmer, og en Toyota Prius demonstrerer nå hvordan projeksjonsteknologien også kan brukes til noe nyttig: rygging.

Utgangspunktet er at de ønsker å fjerne en ganske betydelig hindring fra synsfeltet når en rygger, nemlig baksetet. Det tar som kjent litt plass. Ved å bruke kamerateknologien fra Tachi og Inami filmes området bak bilen, før den projiseres på baksetet. Det smarte er at området som projiseres er nøyaktig det samme som du ser bak bilen, og i direkte forlengelse av det du ser ut bakvinduet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer