Utrolige Metropolis

Citroën har utviklet det amerikanerne kaller en stunner til verdensutstillingen i Shanghai.

Utrolige Metropolis
Publisert
Sist oppdatert

OK, vi må innrømme det: Vi ignorerte denne da de første bildene ble vist for et par uker siden - delvis fordi vi nærmest druknet i mer umiddelbart matnyttige nyheter og annet presserende stoff.

Så kom det en ny ladning fotografier. Vi satte oss ned og tok en grrundig titt og...

Wow!

Spesiell design

Ja, det er den spontane reaksjonen og en vi ikke er helt ukjent med når det gjelder Citroëns kreasjoner. Vi har fortsatt i friskt minne dagen vi fikk se Citroën C-Métisse utstilt i Paris i 2006. Den paradoksalt og subtilt elegante råskapen i linjene fant vi senere igjen i konseptbilen GTbyCitroën - som det ble bekreftet skal produseres i begrenset opplag. I det romsligere konseptet Hypnos fra 2008 var linjeføringen temmet i en viss grad.

Kina er fremtiden

Med Métropolis-konseptet som vises her finner vi en syntese av de foregående konseptene, og Citroën har benyttet anledningen (forestående verdensutstilling i Shanghai), til å la skaperkraften munne ut i en tolkning av det gedigne luksusbilkonseptet som burde være vel tilpasset det som er i ferd med å bli nøkkelmarkedet for denne typen biler, nemlig Kina. På bilutstillingen i Beijing viste VW sin oppgraderte Phaeton, Maybach har kommet med facelift samme sted, Mercedes har vist en spektakulær shooting brake og Bentley stiller med spesialtilpassede versjoner av Continental-modellrekken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer