Utsiktsvidunder på hjul

Citroën lanserer erstatningen for C3. Den heter... C3.

GOD SIKT ER VIKTIG: God sikt er viktig for å få en trygg og sikker trafikk. Her er noen enkle tips til hvordan du kan bedre sikten. Foto: CITROEN
GOD SIKT ER VIKTIG: God sikt er viktig for å få en trygg og sikker trafikk. Her er noen enkle tips til hvordan du kan bedre sikten. Foto: CITROEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Citroën er i fint driv for tiden. Produktmessig er merket blitt mer overbevisende enn tidligere med gode biler som C4 Picasso, siste generasjon C5 og den geniale C3 Picasso. Samtidig har merket skaffet seg en ny visuell identitet og forbereder lanseringen av en "Citroen-premium"-modellrekke med betegnelsen DS.

Ny og bedre C3

Nå annonserer Citroën sin nyhet i småbilklassen, en ny generasjon C3. DinSide har prøvesittet bilen i Paris, men hadde fotoforbud. Nå er imidlertid bilder av den nye friskusen offentliggjort. Utgående C3, som ble lansert tidlig i 2002, er ikke lenger på høyde med konkurrentene i et segment som er blitt totalfornyet de siste årene. Vårt førsteinntrykk av nykommeren er at det kommer det til å bli en grundig forandring på. Både romslighet og kvalitetsinntrykk er meget bra.

Som så ofte før har Citroen noe nytt på gang. Frontruten går så langt innover taket at man fra forsetene praktisk talt sitter under glass. Utsikten er fenomenal.

Kompakt

Nye C3 vil fortsatt ha en kompakt størrelse, men vokser som de fleste andre nykommere en del i forhold til forgjengeren. Den er ni centimeter lengre enn første generasjon C3 og havner på 394 centimeter, altså noe under klassegjennomsnittet. Ifølge Citroën skal den være romslig i forhold til den utvendige størrelsen - noe vi også fikk inntrykk av.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.