Dekk på elbil

Utslitt etter én sommer

En Tesla-eier forteller at sommerdekkene på bilen hans var utslitt etter én sesong og rundt 9000 kilometer. Han er ikke alene om å klage.

PASS PÅ: Så farlig kan det være, selv om lampa for dekktrykk bare lyser gult - det fikk Dinside erfare ute på test med Tesla Model 3. PS: Dekket i filmen har ikke vært reparert tidligere - det er lyddempende skum som vises. Klipp: Ingebjørg Iversen. Video: Maria Bergrud Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå er det en mulighet for at akkurat denne Tesla-eieren har tråkket ekstra hardt på gasspedalen. Da er det kanskje ikke rart at slitasjen på dekkene blir stor.

Han er heller ikke den eneste eieren av biler med tunge batterier som klager over at dekkene slites fort. En eier av en BMW X5 ladbar hybrid fikk beskjed fra forhandleren sin at årsaken til at dekkene bak på bilen ble mye raskere utslitt enn forhjulene, var den tunge batteripakken til elmotoren som er plassert rett over bakhjulene.

En annen eier av Tesla Model 3 spør på Facebook: «Er det normalt at dekkene mine skal være utslitt etter to sesonger»?

Tung bil, sterk motor

En undersøkelse Continental har gjort, viser at «vanlige» sommerdekk på en elbil vil slites 30 prosent raskere enn om dekkene hadde sittet på en bensinbil.

Det er flere årsaker til dette. Prof. dr. Burkhard Wies, som er sjef for dekkutvikling hos Continental, forklarer:

- Batteripakken i en elbil er svært tung. Dette alene medfører at dekkene på en elbil er mer utsatt for slitasje. I tillegg har motoren i de fleste elbiler et svært høyt dreiemoment fra start. Det gjør at akselerasjonene blir kraftigere og slitasjen større, dersom du ikke har dekk som er spesielt tilpasset elbiler, sier Wies.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer