Cadillacs nye elbil

Utsolgt på 19 minutter

Nå blir til og med den ultimate, amerikanske bensinslukeren elektrisk. Da Cadillac åpnet for bestilling av Lyriq , tok det 19 minutter før alle bilene var solgt.

STOR OG STERK: Selv om en stor og tørst bensinmotor er byttet ut med et elektrisk drivverk, er Cadillac Lyriq fortsatt en stor og sterk bil. Og amerikanerne elsker den. De første bilene bilene ble utsolgt på noen minutter. Foto: Cadillac
STOR OG STERK: Selv om en stor og tørst bensinmotor er byttet ut med et elektrisk drivverk, er Cadillac Lyriq fortsatt en stor og sterk bil. Og amerikanerne elsker den. De første bilene bilene ble utsolgt på noen minutter. Foto: Cadillac Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke bare i Norge folk ønsker seg elektriske biler. Også i USA girer bilprodusentene om for å få elbiler ut til folket. Suksessen til Tesla har fått en hel bilverden til å snu seg rundt.

Cadillac har i alle år vært ansett som den ultimate luksusbilen i USA. Store, sterke og tørste bensinmotorer har vært varemerket. Nå er fabrikkens første elbil snart på veien. Fabrikken bekrefter overfor nettstedet eltrec.com at produksjonen av Lyriq, som bilen heter, starter kommende uke.

STARTER TIL UKA: Produksjonen av Cadillac Lyriq starter kommende uke. Prisen starter på 60 000 dollar. Foto: Cadillac
STARTER TIL UKA: Produksjonen av Cadillac Lyriq starter kommende uke. Prisen starter på 60 000 dollar. Foto: Cadillac Vis mer

Det var i september at Cadillac åpnet for bestilling av en såkalt «Debut edition» av Lyriq. 19 minutter etter var alle bilene solgt. Hvor mange biler det dreier seg om totalt har ikke Cadillac sagt noe om.

45 000 på en dag

Andre bilprodusenter i USA har oppnådd høye reservasjonstall. Da Tesla åpner for reservasjon av sin Cybertruck, kom det inn 41 000 reservasjoner den første dagen og 250 000 i løpet av den første uka.

Til uka starter altså produksjonen av Lyriq. Den får et 100 kWt batteri, som skal gi bilen en rekkevidde på mer enn 500 kilometer. Motoren på 340 hester driver bakhjulene. Bilen får mulighet for lynlading opp til 190 kW.

530 000 kroner

I USA blir prisen på bilen 60 000 dollar, eller rundt 530 000 kroner etter dagens dollarkurs. Cadillac planlegger å åpne for nye reservasjoner og bestillinger midt i mai. De bilene som nå produseres, skal gå til de kundene som allerede har bestilt.

LUKSUS: Interiøret minner mye om det vi kjenner fra de store bensinbilene til Cadillac. Mye luksus men ikke mye dyrere enn en Tesla Model Y. Foto: Cadillac
LUKSUS: Interiøret minner mye om det vi kjenner fra de store bensinbilene til Cadillac. Mye luksus men ikke mye dyrere enn en Tesla Model Y. Foto: Cadillac Vis mer

General Motors, som Cadillac er en del av, kan ikke bekrefte når de første kundene vil få sine biler, bortsett fra «om noen måneder».

Til Norge?

Det finnes i dag ingen offisiell importør av GM-biler til Norge. For å få tak i en elektrisk Lyriq, må du trolig kjøpe og importere selv fra en amerikansk forhandler eller via en frittstående bilforhandler her i Norge som kan importere.

Denne bilen kan kanskje være muligheten Cadillac har til å etablere seg på nytt i Europa.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer