Tomt for Opel Mokka-e?

– Utsolgt

Ifølge Opel er mottakelsen av den elektriske SUV-en Mokka-e over all forventning. Nå skal nesten hele 2021-produksjonen være utsolgt allerede - før bilen er her.

UTSOLGT: Opel hevder at hele 2021-produksjonen av deres flunkende nye elbil, SUV-en Mokka-e, er utsolgt - tre måneder før den er på markedet. Foto: Fred Magne Skillebæk
UTSOLGT: Opel hevder at hele 2021-produksjonen av deres flunkende nye elbil, SUV-en Mokka-e, er utsolgt - tre måneder før den er på markedet. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er jo fantastisk med den mottagelsen nye Mokka-e har fått, sier pr- og informasjonssjef Stein Pettersen hos den norske Opel-importøren Bertel O. Steen til Dinside.

Han viser til rapportene om at elbilen Opel Mokka-e er så populær at nesten hele produksjonsåret 2021 er utsolgt. Spesielt etterspørselen i hjemlandet skal ha overgått tyskernes forventninger.

Mokka-e er en elektrisk crossover-SUV. Den bygges på den samme fabrikken utenfor Paris i Frankrike (Poissy), hvor konsern- (PSA) og plattformsøsknene DS3 Crossback E-Tense og Peugeot e-2008 produseres.

Over all forventing

I forrige måned ble det åpnet for bestilling av Mokka-e. I Norge starter prisen på 287 900 kroner. I Tyskland starter den på cirka 350 000 kroner (32 990 euro).

Opel har forventet å selge i underkant av 10 000 eksemplarer, ifølge en talsperson som har uttalt seg til den tyske avisa Edison. Nå har de blitt overrumplet av heftig etterspørsel i hjemlandet.

For etter fratrekk av nasjonale premier og bonuser blir bilen 100 000 kroner rimeligere enn det ser ut til ved første øyekast - til og med rimeligere enn i elbillandet framfor noen, Norge. Til slutt ender fraprisen altså på i underkant av 250 000 kroner (23 420 euro).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer