Leveringstid på elbiler

Utsolgt

Volkswagen-konsernet er tomme for biler i år.

TOMT: Høy etterspørsel og produksjonstrøbbel gjør at Volkswagen-konsernet er utsolgt for elbiler. Foto: Reuters/NTB
TOMT: Høy etterspørsel og produksjonstrøbbel gjør at Volkswagen-konsernet er utsolgt for elbiler. Foto: Reuters/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coronapandemi og krigen i Ukraina har stukket store kjepper i hjulene for bilindustrien. Nå melder Volkswagen-konsernet at de går tomme for elbiler i Europa og USA. Det skriver Financial Times.

Går tomt

Konsernet solgte mer enn 99 000 elbiler i første kvartal i år.

På tross av produksjonsproblemene, er etterspørselen etter ny bil høy. Ifølge Volkswagen-sjef Herbert Diess, har konsernet ordrer på 300 000 biler bare i Vest-Europa. Dermed er de «utsolgt» med tanke på nye bestillinger i år.

Konsernet regner med å selge om lag 700 000 elbiler på verdensbasis i år.

Ifølge Diess, vil altså kunder som bestiller elbil nå, ikke kunne regne med å få disse levert før 2023.

Lang leveringstid

Den globale situasjonen påvirker da også markedet her til lands. Kommunikasjonsdirektør i Harald A. Møller, Øyvind Rognlien Skovli, forteller imidlertid til DinSide at det stadig kommer biler til landet som blir levert til kunder.

Men også her til lands er det lite trolig at man kan få bil i år, dersom man bestiller nå.

- Litt avhengig av modell og utstyrsnivå, men første kvartal 2023 er en god pekepinn. Samtidig er det mange som har ventet lenge på bilen sin, som får den før den tid, kommenterer han.

Dette kan du gjøre

Lang leveringstid på elbiler har blitt et hett tema. NAF har tidligere kommet med noen tips til hva du kan gjøre, om du ikke klarer å vente.

- Du kan vente på den bilen du ønsker å beholde den du eier i dag lenger enn planlagt. Ulempen med det er at både bilen du skal kjøpe blir dyrere før den leveres, mens bilen du skal selge taper seg i verdi. Du kan også tenke alternativt. Flere bilmerker leverer fortsatt innenfor normale leveringstider, fortalte senior kommunikasjonsrådgiver i NAF, Nils Sødal tidligere i år.

- Eller hva med å lease eller abonnere på bilen i stedet? Det er mulig å disponere bil uten å eie den. Et alternativ er også å abonnere på bil fram til drømme-elbilen leveres, la han til.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer