Utstyr og motoralternativer

Nye A-klasse blir tilgjengelig med hele åtte motoralternativer, deriblant en 2,0-liters turbomotor.

Publisert
Sist oppdatert

Dagens A-klasse er tilgjenglig med fire bensinmotor-alternativer, men kun én dieselmotor. Når nye A-klasse er på plass, kan kundene velge mellom tre dieselalternativer. Selv om disse bærer navnene 160 CDI, 180 CDI og 200 CDI, er de alle basert på en og samme 2,0-liters blokk. Mercedes-Benz har imidlertid valgt å lage tre varianter som yter henholdsvis 82, 109 og 140 hestekrefter. Samtlige leveres med tilleggsvarmer og alle tilfredsstiller EU4-kravene.

I tillegg kan de leveres med et vedlikeholdsfritt partikkelfilter som begrenser partikkelutslippene ytterligere. Dessverre er dette filteret ekstrautstyr, noe som sannsynligvis betyr at det knapt vil bli solgt noen filtre i det hele tatt. Dermed får ikke innbyggerne i verdens byer særlig stor glede av denne Mercedes-Benz-oppfinnelsen. Hvorfor ikke levere partikkelfilteret som standardutstyr?

Satser på turbo

I første omgang vil Mercedes-Benz levere tre bensinalternativer; 150, 170 og 200. Disse leverer henholdsvis 95, 116 og 136 hestekrefter. Til neste år kommer imidlertid en virkelig spennende motor, 200 Turbo. Denne motoren er ikke bare spennende i kraft av at den leverer 193 hestekrefter og 280 Nm, men også fordi den er en turbomotor. Mercedes-Benz har de siste årene, i motsetning til de fleste andre bilprodusenter, satset på kompressormotorer. Inntil den nye A-klasse-motoren kommer på markedet finnes det faktisk kun én bensinturbomotor i Mercedes-Benz-stallen - 600 Biturbo. Det faktum at Mercedes-Benz nå introduserer en turbomotor i den andre enden av skalaen, kan derfor indikere en kursendring hos Mercedes-Benz.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer