Utstyr og motorer

Nye CLK har ikke bare blitt større, den vil også bli bedre utstyrt enn dagens utgave.

Publisert
Sist oppdatert

Standardutstyret skal blant annet omfatte 6 kollisjonsputer, elektriske vindusheisere bak, automatisk klimaanlegg, dybdejusterbart ratt, automatiske frontlykter og regnsensor.

Den økte mengden ekstrautstyr gir alene et prispåslag på drøye 22.000 kroner. I tillegg vil vi anta at den nye bilen er dyrere å produsere, noe som selvsagt vil gi utslag på prislisene. Vi må også anta at den økte størrelsen har gitt seg utslag i høyere vekt, noe som straffes av det norske avgiftssystemet. Det er derfor liten tvil om at nye CLK vil bli betraktelig dyrere enn dagens utgave, som starter på 490.000 kroner.

Sju motorer

Prisen avhenger selvsagt også av hvilken motor man velger. Mercedes-Benz har bestemt seg for å tilby hele sju motoralternativer, én diesel- og seks bensinmotorer. Billigste alternativ vil bli 200 Kompressor, som i likhet med dagens utgave skal yte 163 hestekrefter. Forskjellen er at den nye 200-motoren kun har et slagvolum på 1,8 liter. Denne motoren vil derfor komme bedre ut av det norske avgiftssystemet enn dagens 200-motor, som er en 2,0-liter.

Direkte bensininnsprøytning

Neste alternativ vil få navnet 200 CGI. Også denne motoren har et slagvolum på 1,8 liter og mates hjelp av en kompressor. Det som imidlertid er spesielt med denne splitter nye motoren, er at den er utrustet med direkte innsprøytning, noe som gjør at den skal klare seg med sparsomme 0,79 liter per mil. I tillegg yter den 7 hestekrefter mer enn den ordinære 200-motoren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer