Utstyr

Også Superb kan friste med fine standardutstyrslister, om enn ikke like oppsiktsvekkende som L&K-utgavene av lillebror Octavia.

Publisert
Sist oppdatert

I dag opererer Skoda med utstyrsnivåene Comfort, Elegance og Laurin&Klement for Superbs vedkommende. Nye Superb blir i stedet å finne i Comfort, Ambition, Elegance og GreenLine.

Comfort

Enkelte vil imidlertid nøye seg med Comfort, som blant annet har syv kollisjonsputer, antiskrens (ESP), aktive hodestøtter, pyrotekniske beltestrammere på fire av sitteplassene, dødvinkelsone i venstre sidespeil og mulighet for utkobling av fremre passasjerkollisjonspute.

Komforten ivaretas blant annet av et halvautomatisk klimaanlegg, integrert stereoanlegg, elektriske vindusheiser med ett-trykk-funksjon rund baut og blinklys med treblink-funksjon. I tillegg kommer elektrisk justerbare og oppvarmede sidespeil, kjørecomputer, korsryggjustering for fører og midtarmlene både foran og bak. Utvendig prydes Comfort-utgavene av tåkelykter og 16-toms alufelger.

Ambition

Utstyr
Det er ingen tvil om at dette er spenstige standarduststyrsnivåer. Vi finner det imidlertid merkelig at rattbetjening av radioen står på ekstrautstyrslisten.
Utstyr


Ambition kan i tillegg skilte med elektronisk klimaanlegg med to soner, regnsensor, automatisk nedblendbart bakspeil, elektrisk innfellbare sidespeil med innstegsbelysning, en utvidet kjørecomputer med flere funksjoner og større skjerm og skinntrukket ratt, girspakkule og håndbrekk. Også paraply- og brilleholder samt innvendig metalldekor følger med når man velger Ambition. Utvendig kromdekor og tåkelykter med sidelyktfunksjon hører med.

Elegance

Det høyeste utstyrsnivået, Elegance, leveres blant annet med Adaptive Front Light System (AFS), et frontlyktsystem som er så avansert at vi har omtalt det i en egen artikkel. AFS innebærer blant annet at føreren kan glede seg over svingbare bixenon-lykter støttet av ekstra halogen-baserte fjernlys og at frontlyktene tilpasser seg ulike hastigheter og værforhold.

Elegance har også elektrisk justerbare komfortseter foran med minnefunksjon for føreren, ryggesensorer, fartsholder, lekre automatisk nedblendbare sidespeil med minnefunksjon, dekktrykksensor, solskjerming i bakrute og dekktrykkovervåking. I tillegg kommer tredekor, koppholdere i bakre midtarmlene, skipose og 17-toms alufelger.

L&K på vei?

Det er ingen tvil om at dette er spenstige standarduststyrsnivåer. Vi finner det imidlertid merkelig at rattbetjening av radioen står på ekstrautstyrslisten. Og ettersom vi har forstått mangler dieselutgavene tilleggsvarmer. Med tanke på at Octavia L&K kan skilte med delskinnseter og navigasjon, regner vi med at det på sikt vil komme et L&K-nivå også for Superb.

Ekstrautstyr

Vi tar også en liten titt på ekstrautstyrslisten, fordi slike grunnet hyggelige priser vanligvis er langt mer interessante hos Skoda enn hos mange andre merker. Blant de tilgjengelige godbitene er en skjermbetjent og harddisk-basert navigasjon som fremstår som både lekker, avansert og lettbrukt. Navigasjonen kan blant annet skilte med 25 meter målestokk og SD minnekortleser.

Utstyr


Også TV, oppgradert stereoanlegg, CD-veksler, Bluetooth håndfri, oppvarmede bakseter og sidekollisjonsputer i baksetene er tilgjengelig. Det samme gjelder en parkeringsassistent, parkeringssensorer med optisk og visuell varsling samt en praktisk bakkestartassistent.

Ikke avstandsholder

Vi biter oss imidlertid merke i at radarbasert avstandsholder glimrer med sitt fravær, noe som sannsynligvis skyldes Volkswagen-konsernets redsel for at Superb skal bli for farlig for biler som Volkswagen Passat, Audi A4 og Audi A6.

Men hvordan er bilen å kjøre? Og har den i det hele tatt noen svakheter? Les svarene her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer