Utstyret du ikke trenger

Bilprodusentene stapper bilene fulle med utstyr forbrukerne ikke ønsker eller bruker.

MYE UTSTYR: Biler stappes fulle av utstyr, men ikke alle er like interessert i det.  Foto: MITSUBISHI
MYE UTSTYR: Biler stappes fulle av utstyr, men ikke alle er like interessert i det. Foto: MITSUBISHI Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kommer som regel alltid noe godt ut av konkurranse bilprodusentene imellom, men det kan også få unødvendige følger. Det slår en ny rapport fra J.D Power fast. Undersøkelsen tar hensyn til hvilke funksjoner bilene er utstyrt med, og deretter hvilke funksjoner vi bruker mest og minst.

Så mange liv kan bli spart

Av de bileierne som deltok i undersøkelsen fortalte 20 prosent av bileierne at de aldri hadde benyttet 16 av de 33 funksjonene som var en del av undersøkelsen.

Kort fortalt: Nesten halvparten av funksjonene ble aldri brukt.

De fem funksjonene som flest meldte som unyttig var: Concierge-tjenester gjennom on-call systemerMobile rutere for online-tjenesterAutomatisk parkeringshjelpHead-up displayerInnebygde app’erBlant alle som deltok var det også 20 prosent av bileierne som sa at det er 14 tjenester de ikke engang ønsker i sin neste bil. Av de som deltok i undersøkelsen økte dette antallet til 23 funksjoner for deltakere som var født mellom 1977 og 1994, eller det J. D Powers kaller Generasjon Y. Dette er det mest populære ekstrautstyret

Hvorfor?

Kristin Kolodge er ansvarlig for undersøkelsen, og jobber på fulltid med førerinteraksjon. Hun forteller at bilbransjens kamp om å putte på med mest mulig utstyr resulterer i flere titalls millioner bortkastede kroner. - I mange tilfeller foretrekker eierne rett og slett å benytte mobiltelefonen. Mest fordi de er kjent med den, og den gjør jobben, forteller Kolodge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer