Japanske industrigiganter:

Utvikler hjul som lader trådløst

Nå utvikles det trådløse ladesystemer for hjulmotorer på elbiler. Løsningen skal være på plass allerede i 2025.

STRØM FRA VEIEN: Et hjul som lader elbilen trådløst? Bridgestone, NSK og Universitetet i Tokyo skal nå finne løsningen. Foto: NTB/SCANPIX
STRØM FRA VEIEN: Et hjul som lader elbilen trådløst? Bridgestone, NSK og Universitetet i Tokyo skal nå finne løsningen. Foto: NTB/SCANPIX Vis mer
Publisert

Fujimoto-laboratoriet ved Universitet i Tokyo går nå sammen med industrigiganten NSK Ltd og dekkprodusenten Bridgestone for å utvikle et felles forskningsprogram for Japan Science and Technology Agency (JST).

NSK og Bridgestone har deltatt i prosjektet siden i fjor. Utvidelsen innebærer en ny avtale om patenter og en forpliktelse til å utvikle trådløse ladesystemer for hjulmotorer, som skal monteres på elektriske kjøretøy, opplyser Bridgestone i en pressemelding.

Målet er å «skape teknologi basert på nye ideer og vitenskapelige gjennombrudd», som igjen skal bidra til et mer bærekraftig samfunn med lavere CO2-utslipp.

Av Japans totale CO2-utslipp, kommer 15 prosent fra biler.

Bedre rekkevidde

Kort fortalt vil prosjektet utvikle ny teknologi som skal sikre bedre rekkevidde for elbiler. Dette skal skje gjennom å installere motorer i hjulene, som vil være i stand til å motta elektrisk kraft direkte fra veien når du kjører eller stopper.

Hvis dette blir realisert, vil det også være et bidrag for å bøte på eventuell batterimangel og samtidig bidra til redusert vekt på elbiler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer