100.000 elbiler i Norge

– Utviklingen går raskere enn noen kan forestille seg

Lederen i Norsk elbilforening tror det snart er helt slutt på fossilbil-salget.

FEIRET 100.000 ELBILER: Generalsekretær Christina Bu i Elbilforeningen og fagsjef Kåre Gunnar Fløystad i miljøorganisasjonen Zero har mye å glede seg over for tiden. Mandag feiret de nok en milepæl, da de inviterte til markering ved Munchmuseet i Oslo. Foto: Ståle Frydenlund / elbil.no
FEIRET 100.000 ELBILER: Generalsekretær Christina Bu i Elbilforeningen og fagsjef Kåre Gunnar Fløystad i miljøorganisasjonen Zero har mye å glede seg over for tiden. Mandag feiret de nok en milepæl, da de inviterte til markering ved Munchmuseet i Oslo. Foto: Ståle Frydenlund / elbil.no Vis mer
Publisert

– Dette føles veldig bra! De gode nyhetene har kommet som på en snor de siste månedene, jubler generalsekretær Christina Bu i Norsk elbilforening til Dinside.

Hun all grunn til å være fornøyd. I slutten av november kom nyheten om at flere av verdens største bilprodusenter går sammen om et nytt og ekstremt hurtig ladenettverk i Europa. Dager etter ble det kjent at Mercedes skal bruke 90 milliarder kroner på å utfordre Tesla på elbilmarkedet.

Og mandag feiret altså Elbilforeningen og miljøorganisasjonen Zero elbil nummer 100.000 på norske veier. Om denne bilen ble solgt rett før helga, på mandag eller om den etterlengtede registreringen først skjer på tirsdag er de imidlertid ikke helt sikre på.

Det som derimot er kjent er at elbilgiganten Tesla nå punger ut 65.000 kroner til et større antall misfornøyde kunder.

Utvikling i løpende tempo

Det er bare halvannet år siden elbil nummer 50.000 ble registrert her i landet, og bare litt over to år siden Dinside i en kommentar lurte på om Norge kunne nå 20.000 elbiler innen kort tid.

Elbilforeningens nye mål er 400.000 elektrisk drevne biler på norske veier innen 2020.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.