Uvanlig grep: - Vi bryter reglene

Bilprodusent med uvanlig grep.

SLUTT: Fiat tar et noe uvanlig grep på sine biler fra nå av. Foto: Shutterstock/NTB
SLUTT: Fiat tar et noe uvanlig grep på sine biler fra nå av. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Over halvparten av alle nye personbiler her til lands er grå eller svarte. Det meldte NTB i fjor.

I år 2000 ble det registrert 3948 grå nye biler i Norge. I 2020 var antallet grå biler oppe i hele 40 983. Det skal tilføyes at totalmarkedet for personbiler var 50 prosent høyere i 2020 enn i 2000, men veksten for grå biler har likevel vært mange ganger høyere enn økningen i bilsalget.

Nå melder den italienske bilprodusenten Fiat om et noe uvanlig grep.

Dette kan skje om du ikke bruker beltet i bilen riktig, forklarer Bård Morten Johansen i Trygg trafikk. Video: Anabelle Bruun / Dagbladet. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet. Vis mer

I en pressemelding avslører de nå at de slutter å lage grå biler.

- Vi bryter reglene. Vi bestemte oss for å stoppe produksjonen av grå biler. Dette er utfordrende og har som mål å forsterke Fiat som den ledende merkevaren for gleder, farger og optimisme. Italia er fargenes land, og fra i dag er også Fiats biler det, sier Fiat-sjef, Olivier Francois.

Ifølge Opplysningskontoret for veitrafikken (OFV) ble det solgt 292 nye Fiat-personbiler i Norge i fjor, noe som gjorde at merket havnet på 34. plass på salgslistene.

Fiat planlegger å ha bare elektriske biler i porteføljen innen 2030, og skal lansere fem nye modeller de neste fem åra, ifølge Autocar.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer