Uventet elbil: Aston Martin DBX

Aston Martin våger nytenkning med batteridrevet crossover-GT.

TYDELIG IDENTITET: Det synes godt at det er Aston Martin det dreier seg om, men typisk Aston er den svært langt fra. Foto: FRED MAGNE SKILLEBÆK
TYDELIG IDENTITET: Det synes godt at det er Aston Martin det dreier seg om, men typisk Aston er den svært langt fra. Foto: FRED MAGNE SKILLEBÆK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med denne bilen ønsker Aston Martin intet mindre enn å redefinere luksus-GT-en for vårt århundre, ifølge eget utsagn. Den britiske luksus- og sportsbilprodusenten har villet foreslå den typen kjøretøy de mener svarer til hva målgruppen for denne typen kommer til å etterspørre i fremtiden.

DBX heter denne skapningen, som er en fireseters luksus-GT og ingen sportsbil. Det skal sies at den på mange måter bryter med hva vi har vært vant til fra Aston Martin inntil nylig. Vi kunne i fjor høst fortelle at Aston Martin står foran en ny epoke på flere måter.

Designmessig er den et brudd i forhold til de lave sportsbilene vi vanligvis forbinder med merket - og særlig den nyeste James Bond-bilen vi nylig omtalte, DB10. Teknisk er den også et brudd med disse.

Elektrisk firehjulstrekker

For det første dreier det seg nemlig om en elbil. Den har fire elmotorer – en i hvert hjul – og energien får disse fra en batteripakke av typen litium-svovel, en teknologi med høy spesifikk energi som samtidig er rimeligere enn mer tradisjonelle teknologier.

For det andre: Med én motor i hvert hjul er DBX naturlig nok firehjulsdrevet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer