Uventet nytt: Audi TT med fem dører

Med TT Sportback lanserte Audi en fullstendig uventet nyhet.

Stilren: Audi TT Sportback er en stilren bil som garantert vil få sin kundeskare. Foto: KNUT MOBERG
Stilren: Audi TT Sportback er en stilren bil som garantert vil få sin kundeskare. Foto: KNUT MOBERG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi hadde såvidt rukket å prøvekjøre tredje generasjon Audi TT, før Audi på bilmessen i Paris satte kaffen i halsen på en hærskare pressefolk. Der lanserer de en konseptbil av TT som har fem - 5 - dører. I utgangspunktet er dette en selvmotsigelse for TT, som tradisjonelt er en todørs kupé eller kabriolet.

Audi mener likevel at det bare er å henge på navnet Sportback etter TT, så er alt greit. Og det er det helt sikkert, for med to ekstra dører blir bilen med ett både praktisk og anvendelig, samtidig som den opprettholder de sportslige formene en TT skal ha.

Fysisk større

Bilen er naturlig nok større enn sin slektning med to dører. Med en lengde på 4,47 meter er den 29 centimeter lengre, og den er 6 centimeter bredere. Til alt overmål er den faktisk også 3 centimeter lavere enn kupéen med to dører.

På konseptbilen sitter det naturligvis laserlys og alskens andre nyutviklede teknologier, men forvent ikke at alt dette blir standard i en eventuell produksjonsmodell. I hvertfall ikke om den skulle komme med det første. Likevel mindre enn A5 Sportback

Se flere bilder:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer