V12 turbo i 7-serie

Ikke akkurat først, men her er BMWs V12 turbo.

V12 turbo i 7-serie
Publisert
Sist oppdatert

Første gang vi kjørte V12 turbo var i Mercedes S-klasse. Vi var nesten sjokkskadd av opplevelsen. 500 hestekrefter og 800 newtonmeter var grove saker! Det var høsten 2002 i forbindelse med facelift av forrige generasjon S-klasse. Det var en fantastisk kjøretur på tyske veier.

Nå sju år etter kommer BMW med noe tilsvarende. BMW 760 blir nå vist på bilmessa i Kina og er utstyrt med en seksliters tolvsylindret turbomotor.

Sterk

Motoren i den nye BMW-en leverer 544 hestekrefter ved 5.250 omdreininger og 750 newtonmeter ved lave 1.500 omdreininger. Dette resulterer også i ryddige ytelser. 0 til 100 går unna på 4,6 sekunder og toppfarten stopper som normalt på 250 kilometer i timen. Forbruket skal ligge på 1,3 liter per mil ved blandet kjøring.

Effekten går gjennom en ny 8-trinns automatkasse.

Tvilling

Her for litt siden viste også Rolls-Royce en V12 turbomotor. Den har 6,6-liters slagvolum og yter 507 hestekrefter. Vi regner med at disse motorene tar utgangspunkt i samme skrott siden Rolls-Royce hører inn under BMW-konsernet.

Her finner du kjøringen av Mercedes S600.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.