V12 turbo i 7-serie

Ikke akkurat først, men her er BMWs V12 turbo.

V12 turbo i 7-serie
Publisert
Sist oppdatert

Første gang vi kjørte V12 turbo var i Mercedes S-klasse. Vi var nesten sjokkskadd av opplevelsen. 500 hestekrefter og 800 newtonmeter var grove saker! Det var høsten 2002 i forbindelse med facelift av forrige generasjon S-klasse. Det var en fantastisk kjøretur på tyske veier.

Nå sju år etter kommer BMW med noe tilsvarende. BMW 760 blir nå vist på bilmessa i Kina og er utstyrt med en seksliters tolvsylindret turbomotor.

Sterk

Motoren i den nye BMW-en leverer 544 hestekrefter ved 5.250 omdreininger og 750 newtonmeter ved lave 1.500 omdreininger. Dette resulterer også i ryddige ytelser. 0 til 100 går unna på 4,6 sekunder og toppfarten stopper som normalt på 250 kilometer i timen. Forbruket skal ligge på 1,3 liter per mil ved blandet kjøring.

Effekten går gjennom en ny 8-trinns automatkasse.

Tvilling

Her for litt siden viste også Rolls-Royce en V12 turbomotor. Den har 6,6-liters slagvolum og yter 507 hestekrefter. Vi regner med at disse motorene tar utgangspunkt i samme skrott siden Rolls-Royce hører inn under BMW-konsernet.

Her finner du kjøringen av Mercedes S600.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer