V6 diesel i VW Touareg

Nå skal det store "dieselhullet" i Touareg-rekken tettes. Nå kommer også en V6-motor med i programmet.

Publisert
Sist oppdatert

Til nå har Touareg eksistert med to dieselmotorer; en femsylindret rekkemotor med 174 hestekrefter og en gigantisk V10-motor med hele 313 hestekrefter og 750 newtonmeter. Begge motorene fungerer bra i Touareg, men den minste vil nok for noen føles akkurat tilstrekkelig, mens den største er altfor kostbar. Mellomtingen er en V6 dieselmotor med treliters slagvolum hentet fra Audi. I Audi A6 yter motoren 225 hestekrefter og 450 newtonmeter, i Touareg vil effekten bli den samme, men dreiemomentet er heiset til 500 newtonmeter og alle kreftene er tilgjengelig fra 1.750 omdreininger i minuttet. Toppfarten blir med denne motoren og automatgir 201 kilometer i timen, og forbruket ligger på 1.09 liter per mil. For de som skal trekke tilhengere kan de nevnes at Touareg kan trekke hengere med totalvekt opp til 3.500 kilo.

Stort motorutvalg

Touareg vil få et enormt spekter av modeller når alle motorene er på plass. Dieselalternativene blir som nevnt over med 174 hestekrefter fra en rekkefemmer, 225 hestekrefter fra en V6er og 313 hestekrefter fra en V10er. På bensinsiden finnes nå en V6er med 241 hestekrefter og en V8er med 310 hestekrefter. For ikke lenge siden kunne dere også lese om Touareg W12 med 450 hestkrefter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer