Vær smart - importér Smart

Smart er så kort at den kan parkeres på tvers og den lille motoren klarer seg med under en halv liter bensin per mil. I tillegg er bilen velutstyrt. Hvorfor er det da ikke flere Smart-biler å se i norske byer?

Publisert

En av årsakene er åpenbart den sparsomme markedsføringen. Men den viktigste årsaken er høyst sannsynligvis den høye prisen. Den billigste modellen, Smart City Coupé Pure, har nemlig en listepris på nesten 130.000 kroner. Det er mer enn du må betale for biler som Ford Fiesta 1.3, Nissan Micra 1.0, Opel Corsa 1.2, Peugeot 206 1.1 og Volkswagen Polo 1.0, bare for å nevne noen.

Dårlig bruktmarked i Norge

De siste dagene har nettbutikken CoShopper tilbudt Smart Pure, og har vært frekke nok til å oppgi en listepris på 140.000 kroner. For ordens skyld gjør vi oppmerksomme på at tilbudet fra Co-shopper stammer fra et samarbeid mellom Co-shopper og en firma som driver med privat import av Smart til Norge. Det finnes ingen fabrikk-autorisert importør av Smart hverken i Norge eller noe annet land i Skandinavia.

Så hva med å kjøpe brukt? Tja, det er jo en mulighet. Men fordi det er solgt så få eksemplarer i Norge, er det relativt sjeldent man kommer over brukte Smart-biler. Men det finnes en tredje mulighet; egenimport.

Det store flertallet av biler som egen- og bruktimporteres til Norge, er langt større og dyrere enn Smart-bilene. Men våre undersøkelser viser at du har muligheten til å spare store summer på å egenimportere din nye Smart-bil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer