Vakkert blir enda vakrere

Behovet for en ansiktsløfting er ikke akkurat skrikende. Men fire år etter fødselen får Alfa Romeo 147 et nytt og enda mer elegant utseende.

Publisert
Sist oppdatert

Alfa Romeo 147 kom på banen sommeren 2000, selv om vi her oppe på berget måtte vente til sommeren etter før vi fikk stifte bekjentskap med den linjelekre italieneren.

Mange lot seg fascinere over den dristige linjeføringen, men noen salgssuksess ble bilen likevel aldri. I løpet av de tre årene bilen har vært tilgjengelig her i landet har det faktisk ikke blitt solgt mer enn 306 stykker, til tross for at bilen ikke er spesielt dyr. Dette sier mye om nordmenns generelle skepsis til italienske bilmerker. For å sette det hele i perspektiv kan det nevnes at Alfa Romeo har solgt 360.000 eksemplarer av bilen på verdensbasis.

Nordmenn må vente

Snart blir altså den sportslige kompaktbilen enda lekrere. Den ansiktsløftede versjonen introduseres på kontinentet allerede i november, mens vi som vanlig må vente. Den norske Alfa Romeo-importøren tør ikke å love at bilen er på plass her i landet før våren 2005.

Fornyet front

Den som kjenner 147 vil legge merke til at fronten har gjennomgått de største endringene. Den karakteristiske grillen er fortsatt på plass, men er noe forstørret og fått en lavere plassering. Samtidig har luftinntakene blitt mer markerte og tåkelysene har fått egne "skyteskår" helt i ytterkantene av frontfangeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer