Smart fartshump:

Vakte oppsikt: Ble fjernet

Smart fartshump fjernet lenge før tiden.

NY FARTSHUMP: Disse vakte reaksjoner, og mange unngår dem. Nå er den ene imidlertid fjernet Video: Martin Gramnæs Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rundt nyttår dukket en ny type fartshump opp i Sognsveien i Oslo. Det var Bymiljøetaten sammen med Statens vegvesen og Ruter som etablerte dette nye tiltaket. Ved hjelp av to «gummipølser» skulle den sørge for at busser og tunge utrykningskjøretøyer kommer raskere frem, samtidig som man fikk ned hastigheten på øvrig trafikk.

Det ble etablert to av disse, men allerede i februar ble den i sørgående kjørefelt (i retning Oslo sentrum) fjernet. Testperioden for humpene varer til mai.

Det var Nordre Aker Budstikke som omtalte saken først.

Støy

Ifølge kommunikasjonsrådgiver i Bymiljøetaten, Marie Berge, ble den ene fartshumpen fjernet i starten av februar etter at de hadde gjort seg erfaringer med vinterdrift som snøbrøyting, da hadde de også fått innspill om støy fra de nærmeste naboene.

– Vi setter pris på denne typen innspill fordi ønsker å lære mest mulig om fartshumpen, både positive og negative sider. Dette er del av et pilotprosjekt hvor hensikten er å finne fartsdempende tiltak som også ivaretar fremkommeligheten for kollektivtransport og utrykningskjøretøy, skriver hun i en epost til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer