Vann ødelegger bilmotorer

Vet ikke hvor dypt det er? Kjør utenom eller snu!

Oslo (NW): Flere har fått ødelagt bilmotoren i sommer etter å ha kjørt bilen i for dypt vann. Mange vet ikke hvor stor skade vannet kan forårsake, mener If Skadeforsikring.

På moderne biler er luftinntaket i fronten av motoren. Dermed kan motoren ta inn vann via luftinntaket ved kjøring i høyt vann

– Det kan føre til at motoren stopper, og i verste fall ende med totalhavari, sier teknisk sjef Vidar Brustad i If Skadeforsikring.

Uhellene skjer ofte på veier der folk ikke er kjent, og problemet er størst etter ekstremregn på småveier i tettbygde strøk, ifølge If.

– Ikke kjør dersom du ikke vet hvor høyt vannet går opp på bilen. Vent til vannstanden har sunket, eller kjør en annen vei, råder Vidar Brustad.

(Kilde: Newswire).

Newswire er et oppdragsfinansiert nyhetsbyrå. Denne meldingen er skrevet for If Skadeforsikring. DinSide har vurdert informasjonen som nyttig for våre lesere.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer