Nio ES8 | Test

Vanskelig å motstå

Nio ES8 revolusjonerer elbilene med batteriteknologi og frister med superkrefter og luksus til en rimeligere penge.

FRISTENDE: Elbilen Nio ES8 har mye spennende ved seg. Men skal man ta sjansen? Foto: Øystein B. Fossum
FRISTENDE: Elbilen Nio ES8 har mye spennende ved seg. Men skal man ta sjansen? Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De kinesiske elbilene har kommet for fullt i Norge. Merke etter merke har inntatt landet med biler i flere segmenter – fra mindre og rimelige SUV-er til påkostede luksusbiler med flust av utstyr, til en tilsynelatende rimeligere penge enn de europeiske konkurrentene.

Sist i selskapet er mye omtalte Nio, som kommer med en helt egen teknologi – nemlig batteribytte. I praksis betyr det at man skal kunne gå fra nærmest tom «tank» til fulladet på bare fem minutter, noe som vil gjøre at fortrinnet til bensin- og dieselbilene kan viskes ut.

Dessuten er bilen så full av fristende luksus, at det kan være vanskelig å stå imot. Men hvordan fungerer det i praksis?

Gedigen bil

Men først la oss se på se nærmere på selve kjøretøyet. Foran oss har vi nemlig en svær bil på nærmere 2,5 tonn. Den er ikke det vakreste vi har sett, men den har i alle fall et eget design som heller ikke er uappetittlig.

Og det virker som inspirasjonen til designet er hentet fra blant annet Frankrike. For forfra kan ES8 minne litt om en Citroën – spesielt de smale lyktene – mens den fra siden kanskje ikke er så langt unna en av de større SUV-ene til landsmannen Peugeot.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.