Prøvekjørt: Audi S8 4.0 TFSI quattro tiptronic 2020

Vanvittig komfort

Direktørbiler er svære, dyre og tørste. Likevel er det muligens det viktigste bilsegmentet som finnes. Lurer du på hvorfor?

DISKRÉ: På avstand ser den nesten ut som en helt vanlig Audi A8 sedan. Men S8 er en teknologisk bombe, med en råsterk V8 under panseret og superbil-ytelser. Foto: Jamieson Pothecary
DISKRÉ: På avstand ser den nesten ut som en helt vanlig Audi A8 sedan. Men S8 er en teknologisk bombe, med en råsterk V8 under panseret og superbil-ytelser. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om du tror de tyske bilprodusentene ikke er barnslige, må du tro om igjen.

Hos de tre gigantene - Mercedes-Benz, Audi og BMW - foregår en maktkamp av en annen dimensjon. Glem miljøprofil, praktisk utnyttelse og økonomi. Resten av bilprodusentene kan ta seg av det. Audi A8 har kjempet mot Mercedes-Benz S-Klasse og BMW 7-serie om å være sjefen over alle sjefer, helt siden 1998.

Direktørbilene har aldri vært spesielt lett å forstå seg på for oss nordmenn. Men vi skal være glade for at de eksisterer. Det er nemlig her mye av det vi i dag forventer som standardutstyr og teknologi dukker opp og prøves først, før det drysses ned gjennom modellrekkene.

Cruise-kontroll, filskiftevarsler, setevarmer, berøringsskjermer? Standardutstyr i dagens Volkswagen Golf, takket være konsernledere med fete lønninger og like fete biler.

Så før du roper «direktørbilskam», neste gang du ser en doning til over to millioner kroner på veien, tenk på den gangen ESP-en i din Skoda Octavia reddet deg fra å treffe fjellveggen, på vei til hytta. For øvrig var Mercedes-Benz S600 Coupé den første produksjonsbilen med ESP, i 1995.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer