– Var ment som god kundeservice

Statoil advarte mot Biltema-viskere. Inntil vi tok kontakt.

VISKERE I VASKEN? Statoil Slemmestad hadde følgende oppfordring på bilvaskeautomaten. Inntil DinSide tok kontakt. Da ble den resolutt fjernet. Foto: Fred Magne Skillebæk
VISKERE I VASKEN? Statoil Slemmestad hadde følgende oppfordring på bilvaskeautomaten. Inntil DinSide tok kontakt. Da ble den resolutt fjernet. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da DinSide kjørte inn på Statoil Slemmestad, ble vi møtt av følgende advarsel: "Biltema vindusviskere MÅ demonteres før vask. Eventuelle skader med disse erstattes ikke!"

Vi syntes dette var en såpass spesiell advarsel, at vi tok kontakt med bensinstasjonen for å høre hva som er problemet.

Der ble vi henvist til Statoil sentralt, og da DinSide et par timer seinere var innom den samme stasjonen, var plakaten fjernet. Kun teipmerkene sitter igjen.

– Ekstra service

Vi spør kommunikasjonsrådgiver i Statoil Fuel & Retail Norge, Julie Hæhre, hva som har skjedd?

– Det var du som gjorde forhandler oppmerksom på plakaten, sier Hæhre til DinSide.

– Det som har skjedd, er at den var blitt hengt opp uten å bli godkjent av daglig leder. Men den har nå blitt tatt ned, og det kommer ikke noen ny opp. Det var ment som god kundeservice fra vedkommende som hang den opp, men ordlyden var ikke helt heldig, sier Hæhre.

– Her er det snakk om en enkelt type visker, men de kan selges hos flere. Det var et ønske om å yte ekstra service i beste mening, forklarer Hæhre.

Etterpå: Plakaten ble raskt fjernet da DinSide tok kontakt. Kun teipmerkene er igjen. Foto: Fred Magne Skillebæk
Etterpå: Plakaten ble raskt fjernet da DinSide tok kontakt. Kun teipmerkene er igjen. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer


Hun sier videre at dette er et så lite problem, at de ikke vil gå ut med noen advarsel om en spesiell type viskere. Hun oppfordrer til å spørre betjeningen på bensinstasjonen dersom man tror at man har en bil som ikke tåler børstene.

– Det er i utgangspunktet helt trygt å vaske bilen i en Statoil bilvaskemaskin, sier Hæhre avslutningsvis.

Hvilke rettigheter har du dersom bilen din blir skadet i en bilvaskemaskin?

– Har hørt om det før

Tommy Fredriksen, daglig leder i Biltema, sier til DinSide at de er kjent med dette.

– Vi har hørt om det før, og har fått en beklagelse om det fra Statoil sentralt. Jeg vet at det var snakk om en spesiell viskertype, hvor holderen var slitt slapp, og hvor holderne kunne bli slått i stykker i en vaskemaskin med børster. Viskerne kunne dermed løsne, sier Fredriksen til DinSide.

Han sier at det er flere år siden denne typen viskere var i salg, og at dette ikke er noe problem på viskere fra Biltema som selges i dag.

Billige vindusviskere best i test

– Det er nok heller at Statoil har lyst til å selge sine egne viskere, tror Fredriksen.

– Vi har gode viskere, vi har til og med vunnet og blitt best i tester, sier Fredriksen videre, og understreker at han mener det ikke skal være noe problem å kjøre Biltemas viskere gjennom en vaskemaskin. (DinSide har omtalt testen tidligere, les mer her.)

Les også: Vindusviskerne var billigst hos merkeverkstedet da DinSide sjekket prisene i 2010 - og det er stort sett mannfolkene som bytter vindusviskere

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer