Vårens råeste eventyr: sportsbilmønstring på Øvrevoll

Sportsbilparaden i Oslo Kristi Himmelfartsdag var innledningen til sportsvognentusiastenes vårslepp søndag 8. mai.

Publisert
Sist oppdatert

- Dette er Norges største bilshow hvor det kun dreier seg om sportsbiler, sier Vårmønstringsansvarlig Henning Hansen. - Vi forventer mellom 500 og 700 av absolutt alle slag, merker og årganger, og 2000-3000 tilskuere.

Fullblods

Det blir italiensk fullblods, som Ferrari, Maserati og Lamborghini. Amerikanske muskelbiler som Ford og Chevrolet. Tysk spitzentechnik som Porsche og Mercedes. Og engelske tradisjoner som Jaguar, Morgan, Triumph og MG - blant mange andre juveler som vises fram av sine stolte eiere. Hvert år byr på noe spesielt, og i år er Norges raskeste gatebil og Frank Sinatras gamle øyesten noen av attraksjonene, kan Hansen fortelle.

Entusiaster

Vårens Råeste Eventyr, som Vårmønstringen også kalles som et apropos til andre årvisse, vårlige, begivenheter, har blitt en tradisjon. Dette er for sportsbilentusiaster både Hjulaften og Holmenkolldag samtidig, og avholdes nå for 28. gang. Begivenheten ble markert med en sportsbilkortesje gjennom Oslos gater allerede Kristi Himmelfartsdag.

  • Store bilder av sportsbiler på treff finner du her.
  • Les artikkelen gratis

    Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

    Gå til innlogging med

    Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.