Vårforberedelser

Det er ikke bare hus som skal vaskes og gater som skal feies, når hestehoven nå snart vokser frem. Også bilen har hatt en lang og slitsom vinter, og fortjener en grundig overhaling. Det meste av dette kan du gjøre selv.

Vårforberedelser
Publisert

I følge kalenderen er det allerede vår, og snart må du bytte dekk hvis du kjører med pigger. I år er 12. april datoen da piggdekkene, teoretisk sett, skal av -- selv om det mange steder ikke virker som om dette er så veldig fornuftig å gjøre ennå. Hvordan du skifter dekk enkelt og riktig, kan du se her, i vår Gjør-det-selv-skole.

Vask for hånd

Når du først er ute og krabber rundt bilen, er det en flott anledning til å gi den en skikkelig vårrengjøring med det samme. Også for bilen har det vært en lang vinter, med masse veisalt, støv og mye vær. Hvis du gir den litt skikkelig pleie etter slike harde økter, vil den gi deg glede mye lengre enn hvis du lar den gå for lut og kaldt vann.

I løpet av vinteren har nok de fleste av oss nøyd oss med å kjøre bilen inn og ut av bilvaskemaskiner. Når solen nå titter frem igjen, er det imidlertid en god ide å finne fram svamp, såpe og vann og gi karosseriet litt personlig pleie. Tips og råd om hvordan du mest hensiktsmessig vasker bilen din, kan du lese her.

Plei lakken

Når du vasker bilen selv for hånd, får du dessuten også god anledning til å sjekke tilstanden på lakken. Du bør vokse bilen et par ganger i året, og vårrengjøringen gir deg kanskje en naturlig anledning til dette. Du ser lett om bilen trenger å vokses ved å helle litt vann på et tørt panser. Hvis vannet synes å trekke ned i lakken, betyr det at den er i behov for å vokses.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer