Vårsleppet i Genève er i gang!

Det snakkes miljø og atter miljø - men Genève fortsetter å være fremfor alt et underholdende bilshow.

Publisert
Sist oppdatert
Det er ganske sensasjonelt at lille Norge er representert - og ganske så synlig - i Genève ...


Torsdag 6. mars åpner den viktigste årvisse bilbegivenheten, bilutstillingen i Genève, sine dører for publikum. Vi har allerede vært der og tatt en titt i anledning pressedagene som finner sted to dager i forveien.

Genève 2008: Første bildespesial

Grønt

Bakgrunnsfargen på hjemmesiden til bilmessen i Genève er grønn. Gjennomgangstemaet er selvsagt miljø - eller rettere sagt hvordan løse konflikten mellom menneskenes stadig økende behov for mobilitet og belastningen denne påfører våre naturgitte omgivelser. Dette er for øvrig temaet for et eget forum som organiseres under messen.

Løsningene uteblir

Norske Think viser denne konseptbilen i Genève: Think Ox, en elbil for familien.
Norske Think viser denne konseptbilen i Genève: Think Ox, en elbil for familien. Vis mer

Vårsleppet i Genève er i gang!

  1. Genève 2008: Første bildespesial


Heller ikke i år er den endelige løsningen der, og det er sannsynlig at det vil komme mange år med bilmesser hvor vi må konstatere det samme.

Men nå er i hvert fall grønnfargen der, og det er ingen tvil om at bilprodusentene i stadig større grad er seg sitt ansvar bevisst. Så å si alle har et forslag eller flere til midlertidige løsninger - det vil si reduksjon av forbruk og utslipp gjennom bruk av hybridløsninger, bio-drivstoff, elektriske motorer, naturgass og lignende.

Norge til stede

Det er ganske sensasjonelt at lille Norge er representert - og ganske så synlig - i Genève. Dette er tross alt verdens mest internasjonale bilmesse og det obligatoriske møtestedet for verdens bilbransje hver vår. Think Global har en stand utenfor selve messehallene. Der vises toseteren Think City og en temmelig visjonær konseptbil som kan tilby plass til hele familien. Denne overraskelsen fra den norske produsenten heter Think Ox, og er på mange måter en rullende datamaskin. Vi vil komme tilbake til denne i en egen sak.

Det er imidlertid ingen produksjonsklar bil, og den er nok langt fra "rett rundt hjørnet".

Sjekk hva bilen din er verdt

Stor underholdning

Suzuki forbereder publikum på en kommende mellomklassebil. Her konseptet Kizashi 2.
Suzuki forbereder publikum på en kommende mellomklassebil. Her konseptet Kizashi 2. Vis mer


Men en bilmesse, og særlig en så mangfoldig en som Genève-utstillingen, er og blir god underholdning.

Også i år finner vi de interessante nyhetene som vi har omtalt her på disse sidene - Fords Europa-SUV Kuga, Volkswagens gjenfødte sportskupé Scirocco og stilige Passat CC, Mercedes' Nte ansiktsløftning på SL-roadsteren og Subarus helt nye Forester. For eksempel. Mer spektakulære godsaker er for eksempel Fisker Karma, en Zagato-designet Bentley, en Maserati kréert ved en Torinos designhøyskole, Maserati Gran Turismo S og mye, mye mer.

Vi inviterer dere til å ta en tur sammen med oss i messehallene i Genève. Det er enkelt og billig: Bare bla dere gjennom vårt første fotoalbum fra Genève.

  • Bli med på en første rundtur på standene her!

  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer