Tesla-batterier skal vare over 1,6 millioner kilometer

Varsler ekstreme Tesla-batterier

Nye batterier skal gjøre at elbilene kan lades opptil 6.000 ganger og kjøre mye lenger. Men Tesla har samtidig samarbeidsproblemer.

NY FORSKNING: Tesla varsler om ny batteriteknologi, som kan gjøre framtidens biler holdbare to-tre ganger lenger enn i dag. Samtidig er det unoter i samarbeidet mellom Tesla og batteriprodusenten Panasonic. Foto: NTB Scanpix
NY FORSKNING: Tesla varsler om ny batteriteknologi, som kan gjøre framtidens biler holdbare to-tre ganger lenger enn i dag. Samtidig er det unoter i samarbeidet mellom Tesla og batteriprodusenten Panasonic. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ny batteriteknologi skal gjøre at Teslas elbiler i framtiden kan kjøre over én million miles - eller 1,6 millioner kilometer - skal vi tro ny forskning fra blant andre Teslas batteriguru, Jeff Dahn. Det var blant andre Forbes og Electrec som i september meldte dette i internasjonale medier.

Batteriene vil være spesielt egnet for framtidens drosjenæring, ifølge elbilprodusentens administrerende direktør, Elon Musk.

Dagens situasjon

«Bilene som allerede er bygd, er alle designet og konstruert for å holde én million miles», har Tesla-sjefen sagt.

Men det gjelder altså ikke batteripakkene. Tidligere i år uttalte Musk ifølge Electrec at deres hittil minste og rimeligste bil, Model 3, er bygd for å vare like lenge som en kommersiell lastebil, men at batteriene skulle holde mellom 300.000 miles og 500.000 miles - eller et sted mellom 480.000 og 800.000 kilometer, på godt norsk.

To-tre ganger lenger

Allerede neste år skal Tesla komme opp med den nye batteripakken, som skal kunne vare over dobbelt så lenge - eller dobbelt så langt. Og det er her Jeff Dahn og hans laboratorium kommer inn i bildet, med sitt nye miljøbatteri.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer