- Elbiler bulker mer enn andre

Varsler forsikringssmell for elbiler - elbilistene reagerer

Forsikringsselskap mener elbiler er involvert i flere og mer alvorlige ulykker enn andre biler. Det mener Elbilforeningen er sludder.

MYE KREFTER: Elektriske biler har mer krefter og kjøres mye i byer. Det kan være årsaken til at antall skader øker, tror Gjensidige. Foto: Rune Korsvoll
MYE KREFTER: Elektriske biler har mer krefter og kjøres mye i byer. Det kan være årsaken til at antall skader øker, tror Gjensidige. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert

Elektriske biler er involvert i flere ulykker og resulterer i dyrere skader enn andre biler i trafikken. Resultatet vil bli at elbilene kommer til å få dyrere forsikring, melder forsikringsselskapene.

- Vi forsøker å sette en rettferdig pris på forsikringene, slik at den gjenspeiler risikoen og kostnadene for de enkelte bilene. Med en så klar overrepresentasjon i skader og kostnader, må prisen for å forsikre elektriske biler nødvendigvis bli høyere, sier kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige til Dinside.

Mer krefter

Rysstad mener det er en sammensatt forklaring på hvorfor elbilene bulker mer og har dyrere skader.

- Noe av forklaringen finner vi nok i det faktum at mange plutselig sitter bak rattet i en bil med mye mer krefter enn tidligere. De som tidligere kjørte en bil til 400.000 kroner, med 150 hester, har plutselig en bil til den samme prisen, med dobbelt antall hester. I tillegg er nok den umiddelbare akselerasjonen, som følge av at det høye dreiemomentet, ved første berøring av gasspedalen uvant for mange, forklarer kommunikasjonssjefen.

Antall skader har sannsynligvis også sammenheng med at de fleste elektriske biler kjøres i byer og tettbygde områder, hvor faren for bulkeskader er større enn på landsbygda. Årsaken til at skadene er dyrere, viser ikke statistikken til Gjensidige like klart.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer